Keskin Hukuk Bürosu olarak;
Miras hukukuna ilişkin ihtilaflarda uygulanacak hükümler Türk Medeni Kanunu içerisinde 495 – 682. maddeler arasında yer almıştır. Türk Medeni Kanunu ve dolayısıyla günümüzde uygulanan miras hukuku, İsviçre Medeni Kanunu’ndan iktibas edilmiştir. Bugün Türk miras hukuku düzeninde zümre sistemi esas alınmıştır. Buna göre miras paylaşımı zümre sistemine göre yapılacak ve miras hiçbir şekilde ortada kalmayacaktır.
Miras hukuku miras bırakanın ölümü ile mallarının intikal etmesi sürecine temas eden her türlü durumu düzenlemiştir. Buna bağlı olarak miras bırakanın ölmeden önce ölüme bağlı olarak gerçekleşecek sonuçları düzenlemesi, vasiyetname hazırlaması, istemediği kişiyi mirasçılıktan çıkarması, miras sözleşmesi yapması, vasiyeti tenfiz memuru ataması, tasarruf nisabı üzerinde dilediğince tasarruf edebilmesi gibi ölümden önce yapılacak işler miras hukukunun içindedir. Ayrıca miras bırakanın ölümü ile kimlerin külli halef sıfatı ile mirasa hak kazandığını, miras paylarının ne şekilde olacağını, miras mallarının idaresinin nasıl yapılacağını, mirasın reddini, mirastan feragat etmeyi ve en önemlisi tenkis hesabı (kim ne kadar değer alacak) yapmayı da kapsar. Son olarak tasfiye sürecinin yapılıp malların paylaştırılması ile miras hükümleri nihayete erer.
Müvekkillerimizin yatırımlarından maksimum fayda sağlamaları ve hukuki ihtilafların hızlı ve güvenli bir şekilde çözülmesi için profesyonel adımlar atıyoruz!